Friday, June 22, 2012

Alhamdulillah...


maka dengan ini tamat sudah pengajian di UniSZA... oh, masa taip entry ni dah seminggu di rumah ye.. ambik mood, rehat2kan minda dulu.. macam xdapat terima kenyataan je dah habis study..kui2.. errkk... sambung?? insyaAllah.. yang tu story2 kendian. yang penting niat tu ada... pheww..! baru seminggu cuti, dah mula rasa rindu nak ke kelas.. dah tetiba macam "eh, esok kelas apa? kat mana?" kalau start sem baru, "eh, jadual dah kluar belum? sapa ngaja sem ni? brapa subjek? brapa jam kredit?" cissss.. poyo gila.. tapi siyesss... rindu semua tu..betul la lecturer saya cakap dulu.. time 1st degree la kamu nak enjoy dengan member2 semua.. nanti 2nd degree, 3rd kalu dah sorang2.. xda masa nak huhahuhaaaaaaa.... ye lah, time tu maybe masing2 dah ada komitmen lain & cara pembelajaran pun dah xsama... 

apa2 pun... selama 7tahun pengajian saya kini tinggal kenangan... tahun 2005-2008 saya ambil diploma dan 2008-2012 ijazah selama 4tahun.. total 7tahun.. fuhh...! lama tu.. sampai keluar U pun dah berdua dah.. ngehngeh... memang banyak kenangan suka duka pahit manis.. sayang plak rasa nak tinggal.. apapun perjalanan hidup masih jauh & perlu diteruskan.xkan nak duduk terperuk dalam kampus je kan?? buat semua kawan2.. u all the best! terima kasih kerana menceriakan hari2 kita seindah alam yang terbentang! thanks kerana banyak ambil berat, prihatin, berkorban masa dan tenaga especially time saya pregnant! pergi klinik, teman tunggu... hehe.. hanya Allah yang dapat membalas segala jasa kalian.. semoga kalian dipermudahkan segala urusan dan berjaya menempuh cabaran akan datang! chaiyok2! juga buat semua pensyarah yang pernah mengajar selama 7tahun pengajian... sesungguhnya ilmu yang dicurahkan saya tidak akan sia2kan.. insyaAllah... *oh my supervisor, sila bagi A untuk tesis saya... =P*

UniSZA 2005-2012 dalam kenangan


so now, memang xda buat apa kat rumah.. duk goyang2 perut je lah. sambil menghitung detik & waktu hari ke hari untuk bertarung nyawa... menyambut orang baru dalam hidup.. =) oh, indahnyaaaaa...~ oh takutnyaaaaaa....~ ngeeeee... i'm nervous! tapi dalam masa yang sama kalau boleh nak cepat2 kluar baby.. huhu...sekarang dah masuk 33weeks 6days... cukupkan 34minggu lah ye.. my sis cakap 36 or 37 minggu tu dah kena standby lampu hijau laaaaaa... means lagi 2 or 3minggu?? ngengengengeeeee~ eh eh.. ntah2 1st Ramadhan kot??  alahaaaiiiii... cemana lah agaknya nanti kan.. psiko betuilah.. rancangan nak bersalin kat mana tu dah ada.. cuma tengok keadaan nanti lah.. mana yang sempat ye.. kalau rileks2.. kita pi ikut planning.. kalau xnyempat2.. yang mana yang dekat je lah.. hehe... keadaan kesihatan sekarang ok.. baby pun makin giat menendang bola ke sana ke mari.. cuma bila dah masuk trimester ke 3 ni macam2 lah... lenguh sana sini.. sakit tang sana, sakit tang sini... nasiblah sekarang dah di sisi suami.. so adalah orang nak tolong urut2 sapu minyak kan.. masa kat tempat study dulu xrasa lenguh sangat.. naik turun motor pergi kuliah pun ok lagi.. jiwa kental la kata... ni dah balik rumah dah xkental pulak.. heheee... nak manja la tuuuu...



oh, baru2 ni saya pergi chek up... semua ok... cuma nurse tu suruh saya pergi scan baby.. hahahaaa... ok2 memang selama 8bulan preggy saya xpernah scan pun. kui2... bukan xmau scan, saya xkisah pun jantina baby boy or girl.. cuma nak tengok cemana keadaan dia kat dalam tu haaaa... so pergi la klinik.. masuk2 bilik doc  yang agak macho tu *eh, doc muda tau... tokojut mak! sogan plak nak tayang perut nih. hahaaaa... gatai!* dia pun tokojut bila saya cakap xpernah scan sebelum ni. "kalau tengok pada perut awak ni macam nak due dah ni..." ngengee... jangan la doc.. lambat lagi nih.. heheee.. dan setelah digodek2 my perut.. hasilnyaaaaaa




see??? nampak tak apa yang saya xnampak?? hehehee... 



1 surat cinta:

Wawan Gunawan said...

Kunjungan pertama di blog ini, tolong dilike ya, artikel yg menarik semoga makin rame pagenya :)

Btw temen2, mungkin temen2 disini ada yg dah pernah nyobain game online MMORPG PUTRA LANGIT ??, jadi gini aku baru-baru ini main game gokil keren ini neh - PUTRA LANGIT ONLINE - dah nyobain wa waktu itu pas masa alpha test gameplay-nya addicted banget loh banyak fitur menarik, klo mo tau lebih lanjut masuk aja fanspagenya di -> http://www.facebook.com/putralangit.online, dan MICROSITE-nya => http://putralangit.capple.net/microsite/ , game ini diangkat dari komik terkenal TONY WONG "LEGENDA PUTRA LANGIT" yang terkenal itu loh, cekidot aja biar lebih jelasnya di link2 yg ane kasih klo suka jangan lupa di like yo

 
© Copyright 2035 Blog Ummu Azraa
Theme by Yusuf Fikri