Friday, December 16, 2011

Jumaat Yang Rahmat


Hujan membasahi bumi tatkala hampirnya waktu untuk umat Islam bersiap sedia untuk pergi menunaikan solat Jumaat di masjid. Moga dirahmati perjalanan seorang hamba Allah yang sanggup meredah hujan yang membasahi dirinya. Moga tiap titisan hujan itu menjadi rahmat Allah buat dirinya. Aminn..

As solatu jamiah rahimakumullah...! As solatu La Ila Ha IllAllah..! - memetik kata2/ status facebook dari syahirul.com



Alhamdulillah... diberi jugak rasa kerajinan untuk menghapdet hari ni... semalam dah bukak new post..bukak tutup, bukak tutup.. last2.. pangkah! hahaaa... nak hapdet tapi ala2 malas rajin gitu... heh.. nampak macam rileks tenang setenang air dikali... tapi dalam otak dan usus perut ni adalah sangat serabut nyoQ! hurrrmmm... hati melonjak keriangan nak habiskan study cepat2.. nak grad.. tapi kemalasan melanda diri. camno???? come on gurl..! wake up! wake up!!!..... adehhh.... minggu depan dah start cuti..tapi bukanlah cuti itu dicipta untuk berfoya-foya ye... tapi adalah cuti untuk ulangkaji pelajaran...study! walaupun 5 subjek... tapi semua subjek yang membunuh! 3jam kredit semuanya... nota hentah ke mana lagi... hurrmmm... lepas exam ni nak fikir thesis pulakssss...macam nilah kalau dah nama student..nanti dah habis study pasti! saat2 macam ni yang dikenangkan.. orang yang dah kerja cakap rindu time study.. student pulak xsabaQ nak grad.. roda kehidupan. begitulah..... oh, lupakan seketika keserabutan kenyoQan itu...


Petang semalam, seorang lagi sahabat lamaku selamat melahirkan baby gurl.. congrats for her! setelah ber bbm with her future sis in law merangkap sahabatku jugak, dapatlah ku tatap wajah suci anugerah Allah yang fresh keluar dari perut! walaupun tengok gambaQ, tapi macam timbul satu perasaan yang xtau nak describe macam mana... sayu..hiba.. seolah2 tengok baby sendiri..agaknya macam manalah kalau saya yang rasa detik itu nanti...mesti syukur sangat2... ramai member yang kahwin hujung tahun lepas, awal tahun ni..dah deliver... tengah tunggu masa..yang baru pregnant pun ada..duk muntah2 lagi..yang bakal dapat anak ke dua pun ada...dan! my sis yang bakal deliver April 2012..anak ke 3 tuuu... bestnyaaaaaaa..... kan? murah rezeki depa.. dan nak dijadikan cerita, lepas tengok gambar baby semalam, saya bermimpi! hahahaaa...mana taknya, semalam pun tengok drama Tentang Dhya dapat baby gak..so berangan-angan terawang-awanglah. apa lagi kan?? itulah, kalau bermain dengan perasaan ni boleh bawak sampai ke mimpi! al-kisah dalam mimpi tu..... saya dapat baby!... heheheeee.... siap ada nama lagik.. tapi dirahsiakan.. ceh, koya sungguh mu ni.. then bangun pagi ingatkan betul2..adeh, mimpi rupanyaa... terus bgtau hubby... "Alhamdulillah... rezeki kita nanti tu..." katanya... insyaAllah... =)



welcome to the world! moga jadi anak yang solehah nanti!

2 surat cinta:

farah said...

Alhamdulillah....masih diberi peluang nikmat yg 1 itu...... Insya'Allah.....rezeki Tuhan Ada dimana2. Pohon lah pdNya....

Unai said...

nama apa? nanti sms kat kn dkt fb tau!! hehe..

tahniah dah pegnen.. tu sbb jumpa kn ms raya haritu kot.. hehe..

kn punya blog dah tkr nama la.. http://www.unaizahblog.blogspot.com.

;D

 
© Copyright 2035 Blog Ummu Azraa
Theme by Yusuf Fikri