Friday, October 14, 2011

Nasib Orang Lama


welcome back! 


Selamat Pagi Jumaat Dunia... ! humang aihhh...lama bebenor belog xberhapdet.?? bizi benor katanye...dah xupdate blog ka??? bila nak update lagi??? ok..hari ni me buat come back.. wah! feeling artis! banyak jugak benda dalam kepala ni nak setori..sampai xtau nak start dari mana..almaklum dekat sebulan kot xasah otak kat belog ni..tumpoi sudah... faham-faham lah...student ni bila dah start kuliah..ke hulu ke hilir kelek buku masuk keluar library ja lah... *ya ka? nak-nak awal semester... tahun akhir pulak tu...pulak tu tahun akhir pulak *banyak betui pulak kena berambusssssss! dari hostel... menyewa di luar. oh, itu adalah point penting tajuk entry di atas..iya..saya adalah antara student yang paling lama di Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) yang sewaktu nama diregister masih dikenali sebagai Kolej Ugama Sultan Zainal Abidin.. awat paling lama?? ok..sebab sekarang saya sambung degree ampat tahun..total = 7years oredi!! yang lain suuummmaaa' 3tahun..so??? me adalah super duper seniorrrr... tapi kenapa kena berammmmbbuuussss????! ok... saya tak kisah pun dan rasa sayang pada UniSZA itu sudah tiada lagi..hoh, panas betul bila fikir sistem pengurusan di situ yang sangat-sangat-sangat korup! well, hidup mesti diteruskan, tetap kena masuk kuliah seperti biasa.. cuma bila dah menyewa di luar ni masuk kuliah pun kadang2 terlewat lah kan...sekali dua kena la perli jugak dengan lecturer tuh..hoho... biasala tuh..padahal xda la jauh mana pun dari rumah nak ke kampus..tapi kalau jalan kaki tu masak! jugak laaaa... well, dulu masa diploma pun dah pernah tinggal di luar..so, pengalaman menyewa dulu boleh diguna pakai sekarang..jadi bila dah menyewa ni macam-macam lah..dengan tuan rumahnya... dengan housematenya... *alamak diorang baca x ayat ni? heheheeee tapi dengan housemate semua ok lah..xda masalah.. *cover balik xtahaaann 

my osmet yang very the happening..sometime me pun pening! kowrang memang chhhwwaaanntek! =P

alhamdulillah...dah masuk sebulan lebih menyewa diluar..so far so good... sebulan RM120/head termasuk bil air..letrik sendiri bayar! tapi agak selesa laaaaaaaaa... kemudahan mesin basuh, peti sejuk, dapur, aircond, bilik study, wifi, tv semua..memang terbaik! *ops..tv xmasuk2 lagi..ngehngeh.. ok sudah mula belajar memahami kerenah tuan rumah sebegini..eceli tv tu xpenting sangat bagi kami... cuma bila dah janji tu..kena lah tunaikan kan..?? ermm maybe sibuk kerja kot.. dua2 pun kerja..so, hari minggu lah nak jenguk kami...dan kemudahan2 yang dijanjikan pun masuk secara slow motion..opsss...bukan lembssss ok! hahahaaa.. dan buat sementara ni kami berlima kat dalam rumah tu... nanti akan masuk lagi 4 or 5 orang macam tu..kot??? xtau la jadi or x..mintak2 diorang cancel! wakaka..busuk punya olang...dan! bila dah start kuliah ni maka bermulalah episod komuter marriage saya...hohohoo...setakat ni 2minggu sekali jumpa incik somi...alhamdulillah.. =) 


bersempena dengan entry come back jugak saya nak sajikan gambar2 sentuhan saya yang dah lama xpegang kemereeeee...come back jugak nih! well....sony adalah best! no editor! very the sharpener and colour Luna! lokasi di Pantai Tok Jembal... dekat sangat dengan rumah! 





















opsss... sampai sini dulu entry kali ni..tuan tanah nak masuk dapur siapkan makanan untuk incik somi! menu- ayam masak merah, sayur goreng sajork! malam-mee jawa! 

1 surat cinta:

Yan said...

cantik2nya scene..

 
© Copyright 2035 Blog Ummu Azraa
Theme by Yusuf Fikri