Sunday, August 21, 2011

Rezeki Allah Nak Bagi....



bila2 masa saja...kita xtau kan? ermmm pernah dapat mesej ni tak??


Coba kita buktikan insyaAllah... Bismillahirrahmanirrahim..Innaka la minal mursalin a'la srratim mustaQim..tanzilal a'zizir rahim..Litunzira Qaumamma unzira aba uhum fahum ghafilun.. Tolong kirim potongan ayat dari surah yassin ini minima 13orang, InsyaAllah 2jam kemudian kamu akan mendengar khabar baik dan mendapat kebahagiaan, demi Allah dan jangan dihapus sebelum disebarkan. Kita berbagi doa ke sesama muslim. 2 jam sudah saya laksanakan, ternyata rezeki datang. Subhanallah! *gigih oh taip balik mesej ni dari phone


ok mesej ni saya terima dari my mom pagi tadi... then saya balas: betoi ka ni mak??? mak balas balik: xtau la cuba la tengok. ok saya senyap..baca mesej tu berulang kali..dah banyak mesej2 macam ni yang masuk sebelum2 ni..tapi buat derk je...mesej yang ni baca2 lagi...sambil dalam hati terdetik..kalau xbetul..apa la yang akan jadi sebab kat situ dah jelas2 dia tulis 'demi Allah'... so saya abaikan...dan baru 10min yang lepas mak saya call menceritakan apa yang dah berlaku padanya...


lebih kurang macam ni "tadi mak dengan baba saja pi pusing2 kat pekan..masuk pasar..lalu depan orang jual daging..tiba2 orang tu bungkus daging sebanyak 2kg dan bagi pada mak.." 


hah! macam mana tu? boleh percaya @ tidak mesej tadi??? ok2..rezeki datang dari Allah..kaitan dengan mesej tadi tu pun xsalah dan ayat yang digunakan pun bukan ayat2 mandrem..cuma yang untungnya adalah syarikat2 telekomunikasilah sebab ramai rakyat yang telah mengforwardkan mesej2 tadi tu kepada berjuta2 orang...ngeeeee~ 




menanti kunjungan tetamu2 ke teratakku...


7 surat cinta:

Shahirah Amnah said...

teratak hang??

awat tak naik unta tu g pratikal hari tu..?

INTAN said...

unta simpan jerk...buat perah susu..

Wanie said...

speechless..meremang gak bulu roma bace..huhu..penah dengar orang ckp yg forward2 mesej camtu takleh nak caye..tapi xtau la kn..kebetulan ke?huhu <-- macam tak speechless kan?hehe

EpoLღKekunangpelangi said...

Tuhan kalau dia nak bagi rezeki, terus dia bagi. Tuhan saja nak uji, sama ada kebetulan ataupun iman itu setinggi mana dengan ajaran-Nya.

Kalau rezeki bergolek bila hantar sms berantai macam tu saja, memang dah lama orang miskin boleh jadi kaya. Wallahualam, kan? :)

INTAN said...

wanie: yup...maybe kebetulan..nak cakap lebih2 pun xboleh..hihiii..

epol: wallahua'lam bissowab... =)

nabilah_2908 said...

rezeki tu dtg dari Allah...tapi tak salah juga kalau kita forwrdkan pada yang lain..setidak-tidaknya si penerima SMS tu bca ayat2 Yassin...dapat juga la saham mereka.. :)

INTAN said...

nabilah: saya sempat forward kat beberapa orang jerk..xsampai 13orang pun.. =) mudah2an..

 
© Copyright 2035 Blog Ummu Azraa
Theme by Yusuf Fikri