Wednesday, August 17, 2011

Menu Ramadhan




ke 14 dan 15 yang ala kadar dan sederhana...itulah temanya..mengharapkan limpahan keberkatan dariNYA..sambil2 menonton Ramadhan Terakhir kat TV3 yang sangat memberi pengajaran ni *for me la..tiba2 rasa nak up menu berbuka yang lepas..idok le sehebat kakok2 di luar sana...tapi mana la tau kan..kot2 1 hari nanti dah jadi lawyer ka..masjistret ka..doktor ka...boleh la buat bisnes katering..haaa time tu la nak compare yang kini dan akan datang tuuuuuu...insyaAllah....


alkisah...sabtu baru ni sebelum pergi sopim2 kat Jalam TAR..saja pusing2 Tasik Titiwangsa..pastu hb plan nak berbuka kat restoran nelayan..tapi hari isnin la..sebab hari cuti ramai katanya...so..hati berbunga-bunga lah ni..almaklumla..sejak 1st puasa hb asyik merasa air tanganku ini sajork..ate..tukang masak pun dah naik jemu la pulak...nak jugak makan kat luaQ kan?? hohooo..so, baju raya dah setel..cukupla tu..yang lain2 pakai yang beli masa kahwin hari tu..still baru lagi..biar berbaloi2 pusing satu kL semata2 barang hantaran..kui2..biar mahal asalkan berkualiti..dan tahan bertahun-tahun lamanya..ye dok??? eh eh...baju nikah boleh pakai masa raya x??? haha...buang tebiat ke apa minah ni? so, menapak la ke Jalan TAR kaki sampai naik lebam..nak cari baju sedondon dengan incik somi..biru silver temanye...dah turun naik dari 1st kedai sampai hujung2 kedai..ngehngeh..gila cerewet betoilah..last2 naik 1st Lady..hb rembat baju kaler hitam...so, saya pun rembat hitam jugak! naseb ada yang berkenan dihati..tukaQ tema...kui2...


ops!! berbalik entry menu...dah2 plan baeeeekk punya nak berbuka kat luaQ isnin, tup2 my sis cakap sabtu depan nak berbuka kat rumah saya..siap request lagi tu..nak makan nasi tomato! so hb cancel makan luaQ..nak jimat katenye...sambil pujuk carikan menu  untuk saya masak hari tu...ok2..saya redhaaaaaa....jom cekidaaut menu ramadhan saya!


 ramadhan 14-mee goreng,nugget,sosej,kentang goreng,agar2 mangga


ramadhan 15- buboQ jagung


 ikan masak asam pedas..ok nampak macam pelik tapi rasa sedap! hihi..pakai perencah ajeeeeeee~


 ayam masak merah


agar-agar susu by hb, agar-agar jagung dan mangga 





entry diakhiri dengan gambar ini budok! sehari jumpa xcukup...hihihii...


4 surat cinta:

ILA HonEyBuNNy said...

selamat tgk entry neh malam...

kalau tgk siang mau terliur...hehe..

comeiinya si kecil tu....;-)

INTAN said...

memang sengaja letak malam2...supaya orang xterliur..tapi esoknya ai xdelete tau..lalalaa~

Wanie said...

eh nak delete ke..cepat2..hehe..dah abes waktu bersahur ni..

sape budak comel ni?

INTAN said...

xde maknanya nak delete...haha..budok ni my anak sedara.. =)

 
© Copyright 2035 Blog Ummu Azraa
Theme by Yusuf Fikri