Wednesday, August 24, 2011

Kenangan Raya Sebelum Bertukar Status

Ramadhan 24! Alhamdulillah... tinggal beberapa hari saja lagi Ramadhan akan meninggalkan kita..dan Syawal pula akan membuka tirainya..sesungguhnya Ramadhan kali ni adalah yang pertama buat saya yang baru bergelar isteri..dan dah sah2 la Syawal pertama jugak sebagai seorang isteri...bagaimana la agaknya raya kali ni..almaklumlah..raya nanti saya beraya di kL dulu...raya ke dua baru balik kampung..eh, raya hari selasa kan? ok dalam kepala ni duk plan..kalau confirm raya hari selasa..maka hari ahad harus terjah pasar chow kit..borong bahan2 nak masak...bunyi macam hebaaaiiitttt sangat nak masak tuh! opss...plan nak masak rendang dengan mee bandung jerk..lemang ketupat beli...ngehngeh..so..dah beli bahan hari ahad..isnin siang tu boleh main masak2..malam pule boleh terjah Jalan TAR! cari kuih muih pula..dah tentu2 lelong kaw2 punyaaa..tapi xdelah nak borong sakan kan..just sikit2..nak amik mood raya tuh..kalau taaaakkk...menangis la ku di sini di pagi raya..hohooo...duk kL ni xrasa macam nak raya pong! jadinya nak amik mood raya tu saya telah membelek mentelek gambar2 kenangan raya bersama keluarga terchentaaaaa...memori2 raya time single la niii...raya kat kampung best! terasa la meriah...xpayah nak paksa2 diri untuk amik mood..mood tu dia mai sendiriiii....



 opss...ni raya 2009..

beraya di Penang...memandangkan my sis semua raya rumah mertua dulu...

 ahah! ni raya 2010..semua berada di kampung..banyak la aktiviti we ollsss...

 riuh rendah depa ni...

 kacau dodol...

 pasang pelita...

 masing2 nak buat2 bizi

mercun...malam2 fight dengan sedara mara mercun sapa lagi kuat dan hebaaiitt!oh, umah sedara dekat2 jerk..

 bakar lemang....







 laki bini nak interprem

 dan yang pastinya acara wajib lepas solat raya.....

 bermaaf-maafan....

 sesi photoshoot...wajib jugak nih!

 see??? semua pegang sampul...habisla suamiku kali ni....







 1 Family.. 1 Ukhwah!

 macam2 peel....yang gelak sampai nampak anak tekak pong ada...

 me sebelum us...pis!

 Selamat Hari Raya...

tensyen lah tengok semua nih...adooiii merana terseksa jiwa raga...sabaQ2...





menu berbuka hari ni, plan nak masak ayam masak lemak cili api + ikan sweet sour... 

0 surat cinta:

 
© Copyright 2035 Blog Ummu Azraa
Theme by Yusuf Fikri