Thursday, August 4, 2011

Bukti Kewujudan Air Tanganku


wah tajuk entry tidak boleh belah!

Assalamualaikum..happy morning peeps! bagaimana puasa anda-anda sekalian?? btw hari ni dah masuk hari ke 4 Ramadhan...mesti dah berat bahu kanan tu kan? kalau sebelum ni berat bahu kiri...senget sebelah or sama berat..apakata dalam bulan mulia yang penuh keberkatan ni kita kasi topup bahu kanan..ayuh! beratkan bahu kanan kita! jangan duk mengata orang xtentu pasal...melainkan kita dah baik sangat..suuuuccccciiii kata ko..opss! i know what u did last raya! lalalaaa..~


ok dah stop mengarut yang bukan2...al-kisah pagi2 buta buat entry ni bukan disengajakan ye...saja nak show off bukti-bukti kewujudan air tanganku..nampak sangat ada orang yang tidak mempercayainya.*memang pon!* hahahaaa...ate..teman ni memang jarang ke dapor..kalau kat dapor tu just tolong2 mak potong sayuQ..or sekadar siapkan bahan-bahan jerk.. itupun liat nak mampuih.. lalalaaaa~ memang patot la orang xpercaya kalau saya memasak! *hah??? tirah masak?? ya ka?? sedap ka??* nasibla incik suami pandai backup.wakaka... oh, inilah antara perubahan yang sangat sangat sangat ketara dalam diriku setelah bergelar isteri orang..ok buat orang-orang yang berkenaan.. ni adalah antara menu-menu yang berjaya menambat hati my hb selama 2bulan lebih ni. memang tidak seberapa dan sangat simple!.tapi at least saya memasak la jugak kan. majoritinya saya memang jarang membeli *sejak-sejak fulltime housewife nih* apatah lagi makan luar or beli, tapau dalam polisterin, panaskan dalam microwave, masuk dalam mangkuk nampak macam masak sendiri. harap-harap kerajinan dan perubahan saya ini berterusan..yelah, baru 2 bulan kan...masih lagi dalam proses kerajinan plus pembelajaran plus belek-belek resepi...ngeeeee~  --------->


tomyam+ikan masak kicap+kari ikan+sayur lemak+sambal ikan bilis*wajib*+bubur kacang 


 semalam goreng sayuQ + telur hancur


 ok yang ni memang main pandai2 sendiri..lupa nak boh sayuQ or..kacang buncis ke..hihii..
ikan masak lemak cili api..next time buat lagi yang terbaik! 



nilah antara lauk-lauk yang saya masak setakat ni. *bukan xboleh.cuma malas ja.hahaha*..xda lagi buat kuih...kek or spesis-spesis yang lain..apa2pun hb kasi thumbs up! nasib saya agak baik jugak sebab hb xcerewet bab makan ni..dia pun xpandai nak makan banyak-banyak lauk..huuuuu...eh, hari ni nak masak apaaaaaaaaaaaaa.....



*menghayati kisah Rasulullah melayan isteri.. ROMANTIK ITU SUNNAH!

2 surat cinta:

MRS. K said...

hah? apa? tirah masak?

unai a.k.a puan.U said...

hehehe... dah kawin nie adalaa entry masak2! kekeke..

pepun, congrats! selamat menjadi isteri yg rajin ke dapur.,.

 
© Copyright 2035 Blog Ummu Azraa
Theme by Yusuf Fikri