Tuesday, July 12, 2011

Semoga Bertamu Kembali di Baitullah





Masa'ul Khair.... =) baca : selamat petang
cuaca hari ni baik2 aja...tinjau2 pemandangan dari tingkat 21 Bangunan Meno ni nampak2nya jalan adalah jam! hohooo..tapi xda masalah la..sebab naik motokar jerk..celah2 kalu..saploh minit sampey sudah..padahal kecut jugak ni..celah2 bas ka...fuh...!! rempit di tengah kota rayaaaaa...

btw entry ni adalah entry last pasal Umrah ye...tepuk tangan untuk diri sendiri..akhirnya berjaya jugak habiskan! huhuhuuuu...*sebab ada orang tertunggu2 tu yang semangat nak kasi up..kuii..kuii...

hari last di Tanah Suci sangat terkilan...flight berlepas pukul 9 malam di Jeddah..tapi saya dan jemaah dah kena bersiap awal sebab dalam pukul 4 petang macam tu dah kena check in..orang terlalu ramai...jadinya..lepas sarapan jemaah dah terus bersiap2 packing barang dan sedia untuk lakukan Tawaf Wida'... ok Tawaf Wida' ini adalah Tawaf Selamat Tinggal yang dilakukan sebagai tanda jemaah meninggalkan Tanah Suci dan selesai ibadat..yang saya terkilan sangat2...ermm...xdapat nak buat Tawaf Wida'...means saya xdapat nak ucapkan Selamat Tinggal sebagai tetamuNYA...sediiiiihhhh...! ='(

tapi walaupun saya xdapat buat saya tetap ikut jemaah ke MH...cuma saya xmasuk la..just berdiri betul2 depan pin tu 1 King Abdul Aziz...sambil tunduk tadah tangan berdoa..sayuuuuuuuu ja hati niii...xdapat nak tengok Ka'bah...air mata dah berjujuran dah ni... *ok dah mula sebak..air mataku bertakung sudah! orang lalu lalang dah xkisah..teresak2 ku menangis di situ... polis yang duk jaga depan pintu tu pun dah serba salah..ish..budak comel ni *nak jugak* hilang mak ka?? 

habis berdoa...angkat kepala...nampak Ka'bah dari jauh... Ya Allah... ='( ...............................................
agak lama saya beteleku disitu..*berteleku?apakah?? berat rasa hati nak bangun melangkah jauh dari MH...nak xnak..terpaksa...berjalan slow2..makin lama makin jauh...xsanggup nak pamdang belakang...fuh!!! sangat sedih..perasaan yang xdapat nak diungkapkan! 

seterusnya saya dan jemaah bertolak ke Jeddah...dalam bas masing2 beristighfar dan berdoa...moga ibadat diterima Allah dan dijemputNYA lagi.... jom layan picha!


berhenti di Bazar Gurnish, Jeddah... tempat shopping!

 SR5..! rasa dia boleh laa..tekak boleh terima kira ok laaa...

 lagi...berkenangan disitu..~

 Laut Merah...~

 nampak tak ada beza air tu..??? kuasa Allah!

 Masjid Terapung di Laut Merah

 dah sampai airport! beg saya 2 jerk! bersamaan 19kg..nasib xlebih had!

 xmau balik!

Tuan Director dan isteri memantau keadaan jemaahnya...

ok saya tinggalkan dengan video ni


SEMOGA BERTAMU LAGI DI BAITULLAH!

5 surat cinta:

farah said...

insya'Allah...... lps ni kita sama2.

unai a.k.a puan.U said...

napa gbr dalam ni besar2?? jeles i..

ibn suhaimi™ said...

Insya'allah bertemu lagi dengan bumi barakah itu..

Allahumma aminn..

Tuan Khemah said...

.

Tuan Khemah said...

indahnya catatan anak.walaupun pak teh yang pernah sampai kesana melebihi jumlah bertandang kerumah jiran sebelah telah mengambil banyak sekali foto foto,tapi foto yang anak ambil amat berquality dan mengingatkan kembali akan indahnya Tanah Suci.
kali terakhir pak teh disana pada 2009.diberitahu Makkah telah berubah terutama buildingnya.
mungkin anak ada foto berkaitan.pamirkan lah.
Pak Teh berdoa anak akan dapat menunaikan Ibadah Haji dalam usia yang muda

 
© Copyright 2035 Blog Ummu Azraa
Theme by Yusuf Fikri