Tuesday, May 3, 2011

Musafir Baitullah : Ziarah Madinah


assalamualaikum pembuka bicara... =)


tadi baru habis paper..so skang balik ngadap lappy lepaskan tensi2..soklan last skali sy sangat buntu...tidakla ku tahu kenapa & mengapa..buleh jawab point..pastu buat huraian skit2 jerk..aiyaark..ate...soklan hok awal2 punya berjela karangannye...last2 dah xtau nak goreng ape dah..hai laaaa....tadi sebelum kuar dewan saya dah mandrem2 skit kertas jokpan tu..hihii...tawakal je la.. hmmmm...ok stop fikir pasal paper Masyarakat Industri & Perindustrian yang spoil sangat tuh..nak sambung cite umrah ni haaa...xhabis2 lagi..baru nak masuk hari ke 3 niii...huhuuuu...



hari tu kat mana ye?? oh... jalan2 petang sekitar Andalus Plaza...
belah malam pula selepas Isyak jemaah di bawa masuk ke Raudhah & ziarah Makam Rasul dengan khidmat mutawif wanita ye...maknanya saya & my sis berpeluang masuk 2kali..alhamdulillah..al-kisah suasana dalam Raudhah mlm tu sangat2 sesak...sebab keadaan tidak terkawal..jemaah kena tolak dengan mok2 Arab dari Turki..urhh...sangat kasaq ok diorang ni..main tolak ja..sampai nak solat pun kena berkepung..sorang2..xsempat nak tacing2 menatap rayu la..solat2 trus kuar..hmm..rezeki saya la siang tu dapat masuk Raudhah dengan tenang walaupun ramai..tapi masih terkawal..ok..habis kat situ..then masuk hari ke 3...keluar ziarah sekitar Madinah...jom jalan2 di bumi Madinah... =)  



 jemaah sempat berposing depan hotel sementara menunggu bas...


 di lobi hotel..dari kiri my sis..me..mokngah..n my mom!

 mok2 Arab!

 dalam masjid Quba' bahagian lelaki...taken by bro in law



 dihadapan Masjid Quba'...

 selepas itu..moh kite ke Ladang Kurma pula... =)

 coklat2...1kilo SR40...kalau nak makan situ buleh..free je..

 kurma pun sama jgk..blh mkn free..tapi jgn over pulak ye..huu



selepas Ladang Kurma ke Bukit Uhud pulak kite.. =)

 Makam Para Syuhada

 Makam Saidina Hamzah..yg panjang tu..


pemandangan dari atas bukit..





huuuu...bersambung....ngengengeeeee...~

0 surat cinta:

 
© Copyright 2035 Blog Ummu Azraa
Theme by Yusuf Fikri